Ghiveci de legume in ulei

Se curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulion sau apa. Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr morcovi
  • 500 gr cartofi
  • 1 telina
  • 300 gr pastarnac
  • 300 gr ceapa
  • 100 gr mazare
  • 200 gr fasole
  • 5 ardei
  • 2 legaturi verdeata
  • 120 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 50 gr bulion
  • piper
  • sare
  • boia

Mod de preparare

Se curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulion sau apa. Se adauga boiaua, piperul, sarea si vinul si se lasa la fiert in continuare. Se rastoarna totul peste zarzavatul calit, se amesteca bine si se introduce in cuptorul cald, unde se lasa la rumenit.


Se serveste cu orez sau cu o tocanita de vita. Poate fi conservat mai mult timp atat in borcane, cat si in congelator. Alte aperitive:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Ciuperci umplute

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala