Fasole batuta in cuib este o delicioasa mancare de fasole. Pentru a pregati aceasta reteta va trebuie 500 g fasole uscata.
Fasole batuta in cuib este o delicioasa mancare de fasole. Fasolea se curata si se pune la inmuiat cateva ore.
Dupa ce si-a marit volumul,fasolea se spala in cateva ape si se pune la fiert 60 min.
Se schimba apa in care fierbe fasolea de 2 ori.
Dupa fierbere, fasolea se strecoara si se lasa la racit.
Dupa racire, se paseaza cu mixerul, apoi se amesteca cu usturoiul zdrobit, ulei, piper macinat si sare dupa gust.
Se prepara un sos din bulion, prajit in putin ulei si diluat cu putina apa.
Sosul se pune pe deasupra fasolei batute.
Ceapa se taie rondele si se prajeste pana capata o culoare aurie.
In tipul cat fierbe fasolea,din aluatul de foietaj se decupeaza forme rotunde,se coc la cuptor pe dosul unor castronele formand niste cuiburi.
Fiecare cuib din aluat il vom umple cu fasole batuta.
Fasole batuta in cuib se serveste sprituit cu sos, iar deasupra decoram cu rondele de ceapa prajita.
Oala Calve Spania de la Kitchenshop, mi-ar fi utila la pregatirea acestei retete!
"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala