Drob de legume

Se lasa graul la inmuiat 30 de minute in apa clocotita si se amesteca din cand in cand. Separat se caleste usturoiul cu legumele curatate si maruntit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 gr boabe de grau zdrobite
  • 450 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturo
  • 450 gr legume: praz
  • morcovi
  • conopida
  • ardei gras
  • 4-5 ciuperci
  • 4 linguri unt arahide
  • 125 gr foi varza

Mod de preparare

Se lasa graul la inmuiat 30 de minute in apa clocotita si se amesteca din cand in cand. Separat se caleste usturoiul cu legumele curatate si maruntite si ciupercile taiate fasii subtiri. Se adauga untul de arahide si graul scurs. Se oparesc frunzele de varza in apa clocotita timp de 2 minute, apoi se scurg si se tapeteaza cu ele o forma de cozonac. Se toarna compozitia de legume si se acopera cu frunze de varza.


Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu sos de rosii.

Alte aperitive:

Chiftele Piftie de curcan Oua umplute

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala