Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Un aperitiv delicios!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei tineri
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ardei mare rosu
  • jumatate de ceapa
  • mozzarela
  • 6 oua de prepelita
  • o mana de orez
  • o cana de supa de legume
  • marar verde
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita, indepartand miezul, lasand cate 1 cm necuratat la capete, apoi se dau in 2-3 clocote in apa fiarta cu sare, apoi se scurg. Se caleste ceapa maruntita, impreuna cu ardeiul tocat maruntit si ciupercile feliate subtire, pana se inmoaie un pic, apoi adaugam supa de legume si acoperim sa fiarba innabusit, pana se inmoaie orezul bine. Se sareaza dupa gust si se adauga mararul tocat fin. Intr-o tavita, se pune ulei si un pic de supa, apoi se asaza una langa alta fiecare jumatate de dovlecel, cu scobitura in sus, se umple cu umplutura de ciuperci. Deasupra fiecareia, se pune cate o felie de mozzarela din care am decupat centrul feliei unde am spart cate un ou de prepelita si am bagat la cuptor pana se incheaga oul. Se servesc calde sau reci, simplu sau cu smantana.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors