Dovlecei prajiti

Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze inainte de a fi pusi la prajit

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei
  • untura
  • faina
  • lapte
  • sare

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze inainte de a fi pusi la prajit. Se infierbanta untura. Pentru ca dovleceii sa fie frumos rumeniti trebuie sa avem mai multa untura in cratita. Se dau dovleceii in faina, se moaie in lapte si iarasi se mai dau in faina. Se pun sa se rumeneasca, pe o parte si pe alta. Cand sunt gata, se scot pe o sita sau pe un servet curat. Trebuie serviti imediat. Cand asteapta, se moaie crusta de deasupra. Se sareaza la masa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide