Dovlecei pane cu sos de usturoi

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in felii mai groase. Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin. Radem branza si o a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un dovlecel potrivit de mare
  • un ou
  • 4-5 linguri faina
  • 4-5 linguri pesmet
  • branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • marar
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 2-3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un strop de ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in felii mai groase.

Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin.

Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem

mai intai prin faina apoi prin ou apoi

prin amestecul de branza cu pesmet.

Dupa ce terminam operatiunea...incingem

uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc

bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

Pentru sos:

Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de ulei si frecam bine cu o lingurita.

Cand s-a albit il amestecam si cu rosia data pe razatoare.
Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.

Alte retete recomandate

Zacusca vinete

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors