Dovlecei marinati

Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 lingu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g dovlecei mici si fragezi
  • 100 g otet
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel tocat
  • busuioc tocat dupa gust sau menta
  • 5 felii lamaie (netratata de preferinta)
  • ulei pentru prajit
  • un pahar cu apa

Mod de preparare

Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 linguri de ulei de masline, se pun cateii de usturoi usor zdrobiti, patrunjelul, busuiocul, lamaia. Se asa sa se prinda gusturile. Se adauga otetul si un pahar de apa si se lasa 15 minute apoi se scoate usturoiul. Se asaza dovleceii prajiti intr-un recipient adanc, se toarna peste, marinata fierbinte. Se pune la rece peste noapte. Se mentine la frigider si o saptamana, in recipient bine inchis.


Se servesc intr-un platou ornat cu verdeata sau coaja de lamaie si eventual ceva sos de iaurt. Reteta Dovlecei marinati este propusa de EATALY. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea