Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 lingu
Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 linguri de ulei de masline, se pun cateii de usturoi usor zdrobiti, patrunjelul, busuiocul, lamaia. Se asa sa se prinda gusturile. Se adauga otetul si un pahar de apa si se lasa 15 minute apoi se scoate usturoiul. Se asaza dovleceii prajiti intr-un recipient adanc, se toarna peste, marinata fierbinte. Se pune la rece peste noapte. Se mentine la frigider si o saptamana, in recipient bine inchis.
Se servesc intr-un platou ornat cu verdeata sau coaja de lamaie si eventual ceva sos de iaurt. Reteta Dovlecei marinati este propusa de EATALY. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate: