Dovlecei a la greque

Spalam dovleceii apoi le taiem capetele. Ii fierbem intregi in apa cu sare. Ii sfaramam calzi si ii lasam timp de 30 minute intr-o sita, pentru a se s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg de dovlecei
  • 200 g branza feta
  • 3 oua intregi
  • 60g parmezan ras
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Spalam dovleceii apoi le taiem capetele.

Ii fierbem intregi in apa cu sare.

Ii sfaramam calzi si ii lasam timp de 30 minute intr-o sita, pentru a se scurge bine.

Sfaramamm branza feta cu furculita.

Batem ouale intr-o salatiera. Adaugam branza si parmezanul rase. Saram si piperam.

Incorporam dovleceii in amestec

Turnam totul intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei de masline.

Punem la cuptor la 160 grade. Crusta trebuie sa fie bine rumenita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Barcute de dovlecei cu sunca si branza

Reteta light, simpla si rapida, dar asta nu inseamna ca nu e super gustoasa!

Barcute de dovlecei cu sunca si branza
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide