Dip de spanac este o reteta de sos gros perfect pentru a fi servit la aperitiv alaturi de tortillas.
Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa.
Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.
Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot.
Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.
Functiile care ma atrag cel mai mult la aparatul Philips Multicooker sunt: Fierberea inabusita si Gatirea la aburi
Servim dip-ul de spanac cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post