Curry de conopida cu cartofi

Se prajeste ceapa 10 minute pana devine moale apoi se adauga ghimbirul, usturoiul, turmenicul, chimenul si praful curry. Se mai lasa pe foc un minut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 bucata de ghimbir data prin razatoare
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lg de curcuma
  • 1 lg de chimen macinat
  • 1 lg curry
  • 230g rosii in bulion
  • 1/2 lg zahar
  • 1 conopida buchetele
  • 2 cartofi
  • 1 ardei iute verde mic taiat in jumate
  • suc de la 1 lamaie
  • 1 mana de coriandru
  • lipii si iaurt natural pt servit

Mod de preparare

Se prajeste ceapa 10 minute pana devine moale apoi se adauga ghimbirul, usturoiul, turmenicul, chimenul si praful curry.

Se mai lasa pe foc un minut. Se adauga amestecand rosiile si zaharul, conopida, cartofii si ardeiul verde taiat. Sare si piper.

Se acopera cu capac si se lasa 30 min pana cand legumele devin moi, mai adaugam si apa daca este nevoie.

Dupa ce se fac legumele se scoate ardeiul si se amesteca in suc de lamaie. Se presara coriandru.
Servim cu lipii si cu o lingurita de iaurt.

Alte retete recomandate:

Mancare de urzici

Spanac

Ciorba radauteana

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de ceapa I

Am incercat sa fac aceasta dulceata deosebita din curiozitate. Am gasit doua feluri deosebite si le-am facut pe amandoua....

Dulceata de ceapa I
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide