Crochete de legume

Se fierbe zarzavatul intreg, apoi se taie in cuburi mici si se amesteca impreuna cu sosul preparat din faina, unt si lapte. Se adauga ouale, sare, pip

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr cartofi
  • 100 gr mazare
  • 100 gr morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1-2 legaturi de patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 100 ml lapte
  • Pentru impanat:
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Se fierbe zarzavatul intreg, apoi se taie in cuburi mici si se amesteca impreuna cu sosul preparat din faina, unt si lapte. Se adauga ouale, sare, piperul, legumele si patrunjelul taiat marunt. Compozitia se modeleaza sub forma de crochete, care se dau prin faina, oua batute si pesmet, dupa care se prajesc in ulei incins.
Alte aperitive:

Saratele

Cozonac moldovenesc

Chiftele

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala