Crochete de cartofi cu crenvursti

Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 g crenvursti
  • O legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei alimentar pentru prajit
  • 80 g cascaval ras
  • 2 gslbrnusuri
  • Un praf de nucsoara
  • 1 lingura adaos alimentar
  • Pentru pane:
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 1 cana pesmet

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca marunt. Uleiul se incinge in tigaie si se pun crenvurstii taiat marunt la rumenit. Se scot si se lasa sa se raceasca.

Cartofii calzi se curata de coaja si se trec prin pasoarul de cartofi. La pireul obtinut se adauga crenvurstii rumeniti, cascavalul ras, galbenusurile, patrunjelul verde, nucsoara si adaosul alimentar. Se amesteca bine.

Din compozitie se formeaza crochete se latesc sa atinga diametrul de cca 5 – 6 cm. Crochetele se trec prin faina, prin ouale batute cu putina sare si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe prosop de hartie cand au culoare auriu-maronie . Se servesc dupa ce se scurge uleiul.
Alte aperitive:

Chiftele dovlecei

Sufleu dovlecei

Dovlecei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide