Crochete cu cartofi

Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 gr cartofi
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 20 gr unt
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 300 ml ulei
  • sare
  • 30 gr pesmet

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc.

La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt, 20 grame unt, 1 lingurita cu varf sare si se framanta bine.

Cui ii place mancarea mai condimentata, poate adauga si un praf de nucsoara macinata.

Pe scandura de aluat se framanta bine si se intind suluri de 1,5 cm grosime, pe care le taiem in bucati de 4 cm.

Cu cat mai repede modelam bucatelele, cu atat vom evita ca aluatul sa se inmoaie si sa devina lipicios.

In sfarsit batem 1 sau 2 oua si bucatelele de aluat le rostogolim prin ou, pesmet si le prajim in ulei mult si fierbinte, la foc iute, pana se rumenesc.
Se servesc calde. Sunt potrivite cu mancaruri drese cu smantana, sau varza de Bruxelles fiarta in abur. Se poate servi si ca fel principal cu sos tartar sau sos de usturoi. Nu se pastreaza in frigider.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors