Crochete cu cartofi

Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 gr cartofi
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 20 gr unt
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 300 ml ulei
  • sare
  • 30 gr pesmet

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc.

La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt, 20 grame unt, 1 lingurita cu varf sare si se framanta bine.

Cui ii place mancarea mai condimentata, poate adauga si un praf de nucsoara macinata.

Pe scandura de aluat se framanta bine si se intind suluri de 1,5 cm grosime, pe care le taiem in bucati de 4 cm.

Cu cat mai repede modelam bucatelele, cu atat vom evita ca aluatul sa se inmoaie si sa devina lipicios.

In sfarsit batem 1 sau 2 oua si bucatelele de aluat le rostogolim prin ou, pesmet si le prajim in ulei mult si fierbinte, la foc iute, pana se rumenesc.
Se servesc calde. Sunt potrivite cu mancaruri drese cu smantana, sau varza de Bruxelles fiarta in abur. Se poate servi si ca fel principal cu sos tartar sau sos de usturoi. Nu se pastreaza in frigider.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide