Crepe`s chinezesti

UMPLUTURA: Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui. Dupa ce l-am invartit pe t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • PENTRU MASA:
  • 100 gr de ulei
  • 400 gr de lapte
  • 2 oua
  • faina(cam 400 gr)
  • sare
  • UMPLUTURA (totul ochiometric):
  • varza
  • morcov
  • piept de pui(facultativ)
  • mazare
  • soia(muguri de soia
  • nu stiu cum le zice pe romaneste)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o lingura sos de soia

Mod de preparare

Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui. Dupa ce l-am invartit pe toate partile,adaugam morcovul ras, mazare (eu am pus si un pic de vinete). Lasam vreo 2-3 minute si adaugam varza taiata. Lasam la foc mic cam 5 minute (oala acoperita cu capac) dupa potrivim de sare, piper, sos de soia.....si mai lasam 5 minute sa se inmoaie varza bine! La final adaugam mugurii de soia.

Aluatul (se pregateste aluatul de clatite): Se amesteca toate ingredientele, trebuie sa rezulte un aluat de clatite subtirel. Din care se coc foi intr-o tigaie exact ca pe clatite

ASAMBLARE:

la aceasta operatiune avem nevoie de un pic de faina amestecata cu apa pe care o folosim pe post de lipici! Si incepem prin a unge marginile foi cu lipiciul nostru.

Punem in mijloc umplutura si impachetam. Si sunt gata de prajit. Din cantitatile date mi-au iesit 14 bucati!


Se servesc calde, dar si reci sunt gustoase. Pot fi insotite de un sos pe baza de maioneza ori iaurt.

Reteta Crepe`s chinezesti a fost propusa de CRISTINA:G: pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea