Cosulete de legume

Pentru cosuletele de legume ai nevoie de faina, oua, ulei, lapte, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac si cartofi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zeama de lamiae
  • jumatate plic praf de copt
  • 250 gr faina
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 1 legatura marar
  • 100 gr mazare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamiae
  • sare
  • condimente
  • Pentru garnitura:
  • 5 rosii
  • patrunjel verde
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita tarhon tocat

Mod de preparare

Cosuletele de legume se prepara asa: pentru aluat, se bat ouale si se toarna uleiul treptat, apoi se adauga sarea, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iaurtul si se amesteca bine. Se presara faina in ploaie si se framanta aluatul, care se lasa la rece 30 de minute. Se intinde intr-un strat de jumatate de cm si se imbraca formele de tarta cu bucatele de aluat unse cu ulei, care se coc la foc potrivit. Pentru umplutura se fierb legumele, apoi se lasa la racit. Se toaca marunt, se amesteca cu uleiul de masline, mararul tocat fin, zeama de lamaie si condimentele. Se umplu cosuletele cu acest amestec. Se taie rosiile in 2, se asaza intr-o tava si se stropesc cu ulei de masline. Se coc in cuptorul incins, presarate cu tarhon, apoi se garnisesc tartele cu ele.


Se servesc calde.

Alte aperitive:

Placinta cu carne

Ciuperci la cuptor

Chiftele

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala