Cosulete cu legume

Un aperitiv cu multe legume, de efect si foarte gustos!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cosuletele
  • 150 g unt sau margarina
  • 250 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 250 g mix de legume congelate
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 250 g crema fina de branza cu smantana
  • 150 g cascaval ras

Mod de preparare

Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale, sare si oul batut, un aluat omogen care se infasoara in celofan si se da la rece cel putin 30 min.

Se dau in cateva clocote cu apa si sare legumele congelate care apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza bine albusurile cu un praf de sare. Crema de branza se amesteca cu galbenusurile. Se amesteca usor albusurile batute cu galbenusurile amestecate cu branza si legumele fierte si calite un pic in uleiul Unisol.

Din aluatul rece se intinde o foaie subtire din care decupam cu gura unui pahar, cercuri care mai apoi le asezam in formele unse cu ulei Unisol si care se dau la copt cca. 15 minute. Se scot din cuptor si se umplu cu amestecul de branza si legume. Deasupra, se presara cercuri de ceapa rosie si se mai dau inca 15 minute la copt. Se opreste focul din cuptor, dar cosuletele se lasa sa se raceasca in voie in cuptor, apoi se scot din forme si se servesc reci ca aperitiv. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors