Pentru familia mea acest aperitiv este deja un preparat al casei, simplu si usor de preparat si foarte gustos, plin de culoare, ne amintim de zilele calde ale primaverii!
Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm.
Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat cubulete, adaugam mazarea si fasolea, saram si condimentam si adaugam si un pic de apa.Lasam sa fiarba inabusit si cand s-a evaporat toata zeama,lasam sa se caleasca totul bine,adaugam si peperoncino si dam tigaia deoparte sa se raceasca un pic.
Asezam patratele de foi de placinta intr-o forma de briose astfel incat sa formam un cosulet cu mai multe colturi si suprapunem minim 4 patrate in care vom pune umplutura de legume calite,vom sparge cate un ou de prepelita si vom da la cuptor cca 15-20 minute ,la foc domol,pana se rumenesc cosuletele frumos si oul capata crusta.Se mananca ca si aperitive calde dar si reci,sunt delicioase!
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate