Cuptorul se incalzeste la 190°C. Conopida se opareste in apa fiarta cu sare 5 minute si se lasa sa se stoarca bine. Uleiul se pune la incins intr-o
Cuptorul se incalzeste la 190°C. Conopida se opareste in apa fiarta cu sare 5 minute si se lasa sa se stoarca bine. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie, se adauga faina, se ia de pe foc si se adauga laptele si 150ml apa unde a fiert conopida. Se pune din nou pe foc si se lasa 3 minute pana ce sosul s-a ingrosat. Se ia de pe foc, se adauga, patrunjelul, porumbul si cimbrul apoi jumatate din cantitatea de branza si la sfarsit conopida. Se pune aceasta compozitie intr-o fortma pentru gratin.
Pentru crusta: faina si untul se amesteca bine, se adauga fulgii de ovaz apoi cu migdalele si cu branza si se pune peste conopida. Se baga la cuptor si se lasa 30 minute dupa care se poate servi.
Reteta Conopida la cuptor a fost propusa de Bianca-21
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate