Se decojeste 1,5 kg de sparanghel alb si se indeparteaza capertele lemnoase. Se fierb tijele 15-18 minute in apa cu sare, 1/2 lingurita zahar si 1 lin
Se decojeste 1,5 kg de sparanghel alb si se indeparteaza capertele lemnoase. Se fierb tijele 15-18 minute in apa cu sare, 1/2 lingurita zahar si 1 lingurita unt. Se taie bucati 80gr bacon, si se prajeste pana devine crocant. Se scoate si se lasa sa se scurga de grasime.
Se coc 8 clatite din acest aluat. Se suprapun clatitele doua cate doua so se infasoara in ele cate cate un manunchi de 5 tije de sparanghel.
Se prepara sosul maltaise:
Se lasa sa fiarba pana se reduce volumul la o treime.
se strecoara si se bate cu 4 galbenusuri in bain-marie.
Se inglobeaza treptat 250 gr unt, sare, piper, si suc de lamaie.
Se stoarce sucul de la 1 portocala, se fierbe pana isi reduce volumul la sfert.
Se lasa sa se racoreasca si se inglobeaza in sos.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post