Clatite cu legume

Facem un aluat de clatite, obisnuit, din , ou si faina, apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste umplutura. Tocam friptura. O ta

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l
  • 1 cana de faina
  • sare
  • 1 ou pentru clatite
  • 100 g de friptura rece
  • 100 g de salam
  • 100 g de ciuperci
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana sos de rosii indulcit
  • 100 g de costita afumata

Mod de preparare

Facem un aluat de clatite, obisnuit, din , ou si faina, apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste umplutura.

Tocam friptura. O taiem fisii subtiri costita afumata, salamul se toaca marunt, se amesteca cu ciupercile trase in putin ulei pe foc mic, impreuna cu ceapa tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se

amesteca cu o lingurita de bulion de rosii.

Umplem clatitele, le rulem si se pun in forma de sticla incasabila.

O acoperim cu un sos de rosii indulcit dupa gust si cu uleiul ramas de la calirea ciupercilor.

Forma se introduce in cuptorul cald si se lasa jumatate de ora, pina cind scade bine sosul de rosii.
Clatitele se servesc din forma, fierbinti.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors