Clatite cu dovlecel

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C. Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 g faina
  • 2 dovlecei
  • rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 175 ml lapte
  • 50 g branza
  • 1/2 de legatura de ceapa verde

Mod de preparare

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana devin un aluat moale. Se adauga branza si ceapa verde taiata marunt.

Separat intr-o tigaie se prajeste dovlecelul, timp de 3-4 min. la foc mare pana se inmoaie. Se ia de pe foc si se pune pe prosop/servetel de hartie pt a absorbi uleiul si lichidul lasat in timpul prepararii.

Se ia dovlecelul si se adauga in aluat, dupa care se amesteca bine.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se adauga o ceasca mica din aluatul pregatit si se prajeste pe fiecare parte, timp de 2 minute, pana capata o crusta aurie.

Cand ati obtinut 12 clatite se transfera pe o tava si se baga la cuptor alte 8 minute.

Pofta buna!!!
Sfat: Se pot servi cu salata de rosii si spanac.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide