Clatite cu dovlecei

Clatitele cu dovlecei sunt un aperitiv chiar deosebit, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Este un aperitiv potrivit pentru zilele de vara cand gasim dovlecei din belsug, un aperitiv care este la fel de delicios atat cald cat si rece.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cana apa minerala ( bere
  • lapte)
  • un dovlecel potrivit
  • 2-3 linguri ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • o cana faina
  • cascaval ras (cate 2 linguri pentru fiecare clatita)

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia. La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca.

Prajim apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem si cat sunt fierbinti, le umplem cu cascaval ras si le rulam sau le impaturim in patru. Se pot de asemenea umple cu crema de branza.

Aceasta reteta de clatite cu dovlecei a fost adaugata de truedelights


Clatitele cu dovlecei sunt bune atat calde cat si reci, servite cu smantana.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide