Chiftelute din piure de cartofi

O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 4-5 linguri cu faina
  • pesmet
  • 30 g margarina
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 4 -5 ciuperci proaspete

Mod de preparare

O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa

si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, vegeta, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet. Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute, pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins. Cine doreste le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.


Sunt foarte bune calde dar si reci.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide