Chiftelute din orez

In 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi  sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • patrunjel
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • susan
  • bucati de carne prajita
  • carnati sau cascaval- pentru umplut

Mod de preparare

In 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit. Se amesteca apoi cu patrunjel tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude,iar la mijloc se pune cate o bucata de carnat, carne prajita sau un cub de cascaval. Se pot lasa si simple. Eu am folosit piept de pui prajit. Se dau prin faina, ou batut si prin pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc, sau se pot pune intr-o tava si coace la cuptor.


Se servesc calde sau reci. Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide