Chiftelute cu porumb si coriandru

Chiftelutele cu porumb si coriandru se fac foarte usor. Trebuie doar sa amestecati bine toate ingredientele si sa le prajiti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cup porumb (am folosit congelat)
  • 1/4 cup ceapa verde
  • 1/4 cup ardei gras (am avut la congelator
  • verde)
  • 1 ardei iute (optional - eu n-am pus ca marunelele inca sunt mici
  • dar lasa ca le invat eu mai tarziu)
  • 2 oua
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 cup faina
  • 1/4 cup coriandru proaspat
  • tocat marunt
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Chiftelutele cu porumb si coriandru se fac foarte usor. Se taie ceapa verde si ardeiul gras marunt.
Se amesteca impreuna cu porumbul, ouale, usturoiul, faina, coriandrul, sarea si piperul.
Eu le-am facut la cuptor, dar se pot praji in tigaie.
Se pune uleiul in tigaie si se infierbanta.
Se adauga cu lingura chiftelute de marimea dorita. Se prajesc si cand s-au rumenit se intorc pe partea cealalta.
Sunt gata cand s-au rumenit.


Chiftelutele cu porumb si coriandru se servesc calde sau reci cu cartofi sau salata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide