Chiftelute cu orez

Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se adauga patrunjelul, nucsoara,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225 g orez
  • 350 g spanac proaspat
  • taiat
  • 2 linguri ulei
  • 8 cepe verzi
  • taiate
  • 2 linguri patrunjel
  • tocat
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 ou batut
  • 225 g cascaval
  • 175 g pesmet alb

Mod de preparare

Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se adauga patrunjelul, nucsoara, oul si se asezoneaza. Se formeaza 8 sfere. Se dau la rece 20 de minute. Se introduce o bucata de cascaval apoi se turtesc, dandu-le forma de chiftea. Se tavalesc

prin pesmet si se mai tin la rece inca 20 de minute. Se prajesc in ulei incins timp de 3-4 minute pe fiecare parte.


Se servesc cu salata verde. Alte retete cu orez recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala