Chiftelele din granulat desoia sunt ideale ca si mancare de post sau ca si reteta vegetariana. Pentru a pregati aceasta reteta cu soia aveti nevoie pe langa granulat de faina, supa de legume, patrunjel, sare si piper
Turnam supa fierbinte peste soia. Se amesteca si se lasa jumatate de ora sa traga/sa se inmoaie. Adaugam oul ceapa si usturoiul-ambele tocate/pisate. Daca tineti post puteti renunta la ou. Condimentam bine de tot cu sare si piper. Daca amestecul vi se pare molicel, adaugati o lingura de faina. Formam bile. Nu se lucreaza la fel de usor ca si carnea macinata.
Chiar daca vi se pare ca au o textura mai lejera,nu va fie frica, nu se imprastie la prajit. Uleiul se incinge bine. Asezam chiftelutele cu grija. Le lasam la prajit pe o parte,pina se rosesc/fac coaja,apoi le intoarcem pe partea cealalta(eu le-am intors cu lingura).
Le-am servit cu un sos de rosii si ardei gras rosu,foarte picant. Pofta buna!
Reteta Chiftele din granulat de soia a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu soia gasiti aici:
Drob cu legume si soia pentru vegetarieni,
Sarmalute cu soia(de post),
Placinta cu ciuperci si soia
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios