Vinetele, se coc,se curata de coaja si se maruntesc/macina. Eu le-am avut de la congelator. Se curata ceapa si ustroiul ,se toaca marunt si se pun la
Vinetele, se coc,se curata de coaja si se maruntesc/macina. Eu le-am avut de la congelator.
Se curata ceapa si ustroiul ,se toaca marunt si se pun la prajit in putin ulei.Cand sunt foarte putin aurite, se adauga condimente dupa gust.
Eu am pus ,sare,piper,granulat de ustroi,verdeturi tocate si o lingurita de boia. Se amesteca si se lasa la racit.
La 2-3 vinete se foloseste doar un ou.Eu am avut vreo 5. Painea se inmoaie in apa,se stoarce si se marunteste cu mana.
Se amesteca toate componentele,se gusta daca e destul de sarat ,piperat.
Daca vi se pare putin moale compozitia ,mai puneti 1-2 felii de paine maruntita si framantati iar.
Se pot praji in ulei incins,sau se pot da la cuptor la 170-180gr C pana obtin culoarea dorita/depinde cat de rumenite va plac.
Prajite in tigaie ,sunt mai gustoase, dar si la cuptor sunt foarte bune.
Se servesc cu salata de rosii si castraveti cu dressing de iaurt cu marar si ustroi, si 2 stropi de ulei de susan.
Pofta buna!
Reteta Chiftele de vinete a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu vinete gasiti aici:
Vinete cu chiftelute (piftelute),
Musaca de vinete cu carne de pui ,
Vinete umplute cu carne
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate