Chiftele de linte

Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg linte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • sare
  • 1 pastirnac
  • 1 cartof
  • 1 ceasca de ulei
  • verdeata tocata
  • pesmet

Mod de preparare

Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.

Se trece lintea prin sita, dupa ce s-a racit, se amesteca cu

un ou, verdeata tocata, o ceapa tocata marunt si legumele fierte, taiate cubulete.

Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se in-

groasa cu putina faina si se omogenizeaza. Se fac chiftele care se trec prin faina si pesmet si apoi se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau cu cartofi fierti, cu unt si verdeata tocata.
Alte retete cu legume

Pui cu ciuperci si smantana

Ciuperci umplute

Salata ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide