Chiftele de linte

Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg linte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • sare
  • 1 pastirnac
  • 1 cartof
  • 1 ceasca de ulei
  • verdeata tocata
  • pesmet

Mod de preparare

Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.

Se trece lintea prin sita, dupa ce s-a racit, se amesteca cu

un ou, verdeata tocata, o ceapa tocata marunt si legumele fierte, taiate cubulete.

Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se in-

groasa cu putina faina si se omogenizeaza. Se fac chiftele care se trec prin faina si pesmet si apoi se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau cu cartofi fierti, cu unt si verdeata tocata.
Alte retete cu legume

Pui cu ciuperci si smantana

Ciuperci umplute

Salata ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors