Chiftele de legume

Pentru acest aperitiv aveti nevoie de ceapa, usturoi, dovlecei, morcovi, cartofi, varza, ulei, verdeata, condimente, pesmet si margarina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 100 gr varza
  • 2-3 lingurite ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • piper alb
  • 200 gr pesmet
  • Pentru garnitura:
  • 5 cartofi
  • 30 gr margarina
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Chiftelele de legume sunt ideale ca aperitiv. Pwentru prepararea acestor chiftele se curata legumele, apoi se dau pe razatoarea mica. Cartofii se rad separat, apoi se scurg de zeama, varza se toaca marunt, apoi se amesteca cu restul legumelor. Se adauga verdeata tocata, ulei de masline, pesmetul, condimentele si se framanta bine. Se formeaza chiftelele, se trec prin pesmet, apoi se prajesc in ulei incins. Separat,s e curata cartofii pentru garnitura, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Se trec apoi prin margarina topita, se garnisesc cu patrunjel verde si se baga cateva minute la cuptor.


Chiftele de legume se servesc calde.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors