Checul aperitiv cu legume poate fi pregatit foarte simplu si rapid si este o reteta de aperitiv pe care o puteti pregati pentru orice masa de sarbatoare sau pentru picnic. Ori puteti pregati acest chec aperitiv si ca si gustare la pachet.
Se curata dovleacul si se da pe razatoare. Se presara putina sare pe el si se lasa cam 10 de minute, apoi se stoarce bine si se aseaza intr-un castron mai mare. Adaugi sunca taiata cubulete mici, si branzeturile maruntite fin.
Pui morcovii dati pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul tocate marunt. Amesteci bine, adaugi galbenusurile, uleiul, grisul, smantana, praful de copt si patrunjelul si mararul tocate marunt.
Condimentezi cu sare si piper , dupa gust si apoi incorporezi usor albusurile batute spuma tare. In cazul in care amestecul este prea subtire, mai adaugi gris.
Torni compozitia intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de pergament si o introducu in cuptorul preincalzit la 170 de gradea pentru aproximativ o ora pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece alaturi de cartofi natur sau de salata verde cu castraveti.
Checul aperitive se poate servi cald sau rece depinzand de gustul consumatorilor!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post