Castraveti umpluti cu carne de vita

Pentru sos: 1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime si se scobesc. Separat, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g carne tocata de vita
  • 5-6 castraveti de
  • marime potrivita
  • 1-2 legaturi de marar
  • 2 linguri de orez
  • 2-3
  • linguri de smantana

Mod de preparare

Pentru sos:

1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii

Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime si se scobesc.

Separat, se pregateste o compozitie din marar, ceapa, taiata marunt, carne tocata si orez, astfel:

ceapa se caleste in putin ulei, se adauga orezul, ales si

spalat, se fierbe pana ce acesta absoarbe toata grasimea,

dupa care se lasa sa se raceasca.

Incorporam carnea tocata, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Daca amestecul este prea sec, se adauga 1-2 linguri de apa rece.

Se umplu apoi castravetii, se asaza intr-o cratita, se

toarna deasupra un sos preparat din faina, suc de rosii si

apa.

Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba

inabusit in cuptor. inainte de a servi, se adauga 2-3 linguri smantana acrisoara sau un borcan mic de iaurt batut bine.
Alte retete

Salata din piept de pui cu ciuperci

Pui cu cartofi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Dupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde...

Placinta-melc cu sunca si mozarella
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide