Cartofi cu malai

Cartofii cu malai sunt deliciosi. Pentru a prepara aceasta reteta cu cartofi aveti nevoie si de sare, ulei de masline si patrunjel.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi - cam 1 kg
  • sare
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui
  • câteva fire de pătrunjel poaspăt tocat mărunt

Mod de preparare

Cartofii cu malai sunt deliciosi. Pentru a prepara aceasta reteta cu cartofi, acestia se curăţă de coajă se spală bine cu apă rece şi se taie în felii mari şi groase sau cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, cam 20 de minute, astfel încât se fie fierţi doar pe jumătate. Se lasă să se răcească puţin.

Se iau câte unul, se umezesc cu ulei de măsline după care se trec prin mălaiul amestecat cu sare şi pătrunjel tocat.Se pun pe rând în tavă şi se stropesc cu ulei de floarea soarelui. Se dau apoi în cuptorul încins aproximativ 40 de minute, la început la foc mare după care flacăra se reduce.


Cartofii cu malai sunt o garnitură frumoasă, comestibilă şi altceva decât clasicii cartofi la cuptor.

Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala