Cartofi acordeon la cuptor

Se curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la partea de jos, astfel incat s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 cartofi de marime potrivita
  • sare
  • piper
  • 80 g margarina

Mod de preparare

Cartofii acordeon la cuptor sunt deliciosi, mai ales intr-o seara mai racoroasa. Se curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la partea de jos, astfel incat sa ramana legate una de cealalta. Jumatatile de cartof astfel taiate se aseaza intr-o forma si se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se da pe deasupra cu margarina.
Se pun la cuptor incins pentru aproximativ 45-50 minute. Cartofii la cuptor ies foarte gustosi si daca ii inveliti intr-o folie de aluminiu si ii frecati cu un pic de ulei de masline.


Cartofii acordeon se mananca calzi.

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Parteneri
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate