Cartofi acordeon la cuptor

Se curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la partea de jos, astfel incat s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 cartofi de marime potrivita
  • sare
  • piper
  • 80 g margarina

Mod de preparare

Cartofii acordeon la cuptor sunt deliciosi, mai ales intr-o seara mai racoroasa. Se curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la partea de jos, astfel incat sa ramana legate una de cealalta. Jumatatile de cartof astfel taiate se aseaza intr-o forma si se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se da pe deasupra cu margarina.
Se pun la cuptor incins pentru aproximativ 45-50 minute. Cartofii la cuptor ies foarte gustosi si daca ii inveliti intr-o folie de aluminiu si ii frecati cu un pic de ulei de masline.


Cartofii acordeon se mananca calzi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide