Budinca de legume

Vinetele si ardeii se curata de coaja si se rup apoi in fasii. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit in ulei, iar rosiile se curata de coaja si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • 1-2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 3 rosii mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 100 gr parmezan sau cascaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele si ardeii se curata de coaja si se rup apoi in fasii. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit in ulei, iar rosiile se curata de coaja si se taie feliute. se asaza intr-un vas de yena ceapa, apoi un rand de vinete si ardei, apoi feliute de usturoi si se acopera cu un rand de rosii. Se sareaza si pipereaza si se stropeste cu ulei. Se da vasul la cuptor pentru 25 de minute. intre timp se bat alubusurile spuma cu cascavalul ras si se toarna peste budinca, cand aceasta s-a rumenit. Se mai lasa 5 minute in cuptor, la foc mare.
Se serveste rece, taiata felii.

Alte retete:

Piftie de curcan

Ciuperci umplute

Chiftele

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala