Batoane cu usturoi

Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si sarea. Din aceasta compozitie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 g parmezan ras
  • 150 g unt
  • 60 g maioneza
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • o legatura mica de patrunjel verde
  • jumatate lingurita oregano
  • un sfert lingurita sare

Mod de preparare

Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si sarea. Din aceasta compozitie ies cate 2-3 batoane pentru fiecare persoana, pe care le putem taia in lungime si sa le ungem in strat gros cu crema condimentata. Dupa ce le-am uns, le acoperim etans cu folie si le punem in cuptorul grill 10 minute. Daca grillul are doar o rezistenta, intoarcem dupa 5 minute batoanele, pentru a se coace si pe cealalta parte. In final desfacem folia si le mai coacem putin ca sa fie crocante. Nu le lasam nesupravegheata, caci se ard foarte repede. Se servesc cu ceai. Se pastreaza invelite in hartie. Se reimprospateaza in grill a doua zi. Folia se poate refolosi.
Alte aperitive recomandate

Chiftelute

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide