Barcute cu legume, la cuptor

Dovlecelul, vedeta in orice aperitiv!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 3 -4 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • sare
  • amestec de condimente uscate
  • o lingurita de amestec de legume deshidratate
  • marar
  • patrunjel verde
  • 6-7 rosioare cherry
  • 10 oua de prepelita
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii spalati se sterg, apoi li se indeparteaza capetele, se taie pe lung in jumatati egale. Cu o lingurita, se curata de miez fara a ajunge la capete, asemenea unor barcute. Se pune intr-o craticioara apa cu sare sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, se scufunda 5 minute jumatatile de dovlecei, sa se inmoaie un pic, apoi se scot si se scurg de apa. Se curata ceapa si se taie fin, apoi morcovul si radacina se taie in cubulete mici, ardeiul se taie si el tot cubulete, apoi se feliaza ciupercile spalate si curatate. Se pune un strop de ulei si se calesc legumele taiate, se adauga si 2-3 linguri din miezul scobit din dovlecei, un praf de sare, condimente si se adauga si un pic de apa. Se acopera cu un capac si se fierb inabusit pana se inmoaie. Se da tigaia de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt. Cu aceste legume se umple fiecare jumatate de dovlecel, apoi se asaza una langa cealalta, intr-o tava in care am pus un pic de apa (pana la marginea barcutelor), sare, ulei si legume deshidratate. Pe fiecare jumatate de dovlecel umplut se pune la capete cate o jumatate de rosioara cherry, iar in miloc spargem cate un ou de prepelita. Dam tava la cuptor si lasam cca. 25-30 minute, pana se incheaga bine oul. Se servesc reci sau calde. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert inghetata de mango si vanilie

Retete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.

Desert inghetata de mango si vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide