Ardei umpluti cu vinete

Ardeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de paine, inmuiat in , ceapa,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 ardei
  • 3 vinete de marime mijlocie
  • 1 felie de paine alba
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 frunza de telina
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotor si seminte.

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs.

Apoi se toaca impreuna cu miezul de paine, inmuiat in , ceapa, tocata marunt si calita in ulei.

Se adauga uleiul, faina, sarea si piperul. Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, dupa care se presara cu putina faina si se prajesc usor pe ambele parti, in ulei incins.

Se aseaza intr-o tava si se toarna peste ei un sos preparat din rosiile fierte, pasirate, amestecate cu zaharul, sarea, frunza de telina si untul frecat cu faina.

Se lasa sa fiarba putin, apoi se scoate frunza de telina si se introduce vasul la cuptor pentru circa 15 minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

vinete cu ardei,

tocanita ardei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu fasole verde si sunca

M-am inspirat de aici de reteta,am modificat-o putin,a iesit bunicica

Salata cu fasole verde si sunca
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide