Aperitiv cu vinete si dovlecei

Aperitivul cu vinete si dovlecei este o idee minunata pentru zilele de vara, cand parca ne dorim (si este indicat) sa consumam mai multe legume proaspete.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 10 buc:
  • 1 vanata (aprox 400 gr)
  • 1 dovlecel (aprox 300 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.

Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.

Ardeii se taie si ei betisoare.

Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.

Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel, se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.

Reteta Aperitiv cu vinete si dovlecei a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro


Serviti aperitivul cu vinete si dovlecei rece, este potrivit in zilele de vara.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

A vazut mama la tv o reteta asemanatoare si m-am gandit sa o incerc si eu. A iesit tare gustoasa!

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide