Aperitiv cu mazare si humus

Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g de mazare proaspata sau congelata 300g boabe de fasole verde
  • scoasa din pastaie (nu este necesar sa curatati pielita verde de pe bob); ca alternativa
  • puteti dubla cantitatea de mazare 4 linguri ulei de masline sau de floarea-soarelui 2 catei de usturoi
  • curatati de coaja sucul si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri ulei de masline extravirgin PENTRU SERVIT 8 felii de paine taraneasca
  • injumatatite 125g branza de capra tartinabila 50g frunze de macris

Mod de preparare

Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se mai scurg o data complet. Se adauga 4 linguri de ulei intr-o tigaie si se incalzesc usor, dupa care se adauga usturoiul. Se lasa sa se prajeasca foarte usor 3 minute, pana ce uleiul este infuzat iar usturoiul s-a inmuiat dar inca nu a prins culoare. Se rastoarna uleiul impreuna cu usturoiul intr-o cana si se lasa la racorit. Se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie mazarea, fasolea si o mare parte din coaja rasa de lamaie, dupa care se rastoarna amestecul in uleiul cu usturoi. Se adauga cateii de usturoi, aproape intreaga cantitate de suc de lamaie si o lingura cu ulei de masline extravirgin. In acest moment, humusul ar trebui sa se amestece frumos in bol, dar sa nu aiba totusi o textura prea fina. Daca este necesar, se curata si resturile de pe margini si se incorporeaza in amestec. Asezonam cu aprox. 1 lingurita de sare de mare si de piper negru din belsug. Se adauga restul de suc de lamaie, dupa gust. Se rastoarna intr-un vas de servit si se presara cu restul de ulei de masline extravirgin Pentru servit se prajeste painea si se unge cu branza de capra. Se pune pe fiecare felie o lingura de humus, se stropeste cu putin ulei de masline, se presara restul de coaja de lamaie si un praf de piper negru.


Alte retete Salata de rosii Salata de porumb Mazare cu pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors