Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui. Pentru aceasta reteta delicioasa va trebuie 150 g piept pui dezosat.
Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui.
Maslinelor le scoatem samburii si le taiem felii, ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt.
Branza se taie cubulete, iar muschiul afumat de taie fasii lungi.
Perelor le curatam coaja si le punem la fiert intr-o craticioara cu vin. Le rasucim pe toate partile, ca vinul sa intre bine in ele si sa se inmoaie.
Dupa ce au fiert, in jur de 20 minute, se scot si se racesc.
Le taiem pe orizontala, la 2 cm de codita, apoi le scobim cu lingurita de cotor si putin miez pentru a intra cat mai multa umplutura.
Coditele le infasuram in putina folie de aluminiu, ca sa nu se arda cat le tinem la cuptor.
Cat timp fierbem perele pregatim umplutura:
Pieptul de pui se taie cubulete si se presara cu piper & usturoi si cimbru.
Se prajeste usor in ulei,adaugam ceapa taiata marunt,maslinele si ardeiul. Stingem cu o lingura de vin alb, ramas de la fierberea perelor si mai presaram putin cimbru.
Lasam 5 minute sa scada,se trage de pe foc si adaugam branza. Perele scobite se orneaza cu fasiile de muschi si se umplu cu compozitia de pui. Deasupra umpluturii fiecarei pere,se aseaza capacelul cu codita,la nevoie il fixam cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tavita si se coc 30 de minute.
Perele fiind imbibate de vin isi vor lasa putina zeama cu care se vor unge acele fasii de muschi.
Dupa coacere, li se scot scobitorile folosite si folia din jurul coditelor.
Pere cu pui la cuptor se servesc reci.
Mi-ar fi de folos pentru pregatirea retetei, Tava pentru cuptor marca Vitesse France de la KitchenShop !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post