Oua surpriza pe orez

Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din apa cu zahar, timp de 15 m

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 caise mari
  • 500 mI lapte
  • 1 jumatate pahar orez
  • 100 gr zahar
  • 100 gr apa
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din apa cu zahar, timp de 15 minute. Se indeparteaza semintele si se pun in siropul fierbinte jumatatile de caise si se lasa 5 minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Se fierbe orezul cu lapte, se adauga zaharul, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou rotund. Orezul se acopera cu smantana si se asaza estetic jumatatile de caise insiropate cu taietura in sus. Jumatatile de caise pe smantana vor imita ochiurile de oua.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Chiftelute

Chec pufos

Gogosi pufoase

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors