Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda este ideala pentru cinele in familie, mai ales ca se face foarte usor si nici nu necesita mare migala. In plus este un aperitiv de primavara delicios.
Preparare aluat tarta:
Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste tava de tarta unsa
in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.
Preparare umplutura:
Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare.
Legumele se curata,se spala si se taie felii.
Leurda spalata se taie fasii mici.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.
Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana.
Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor.
Punem aceasta compozitie in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.
Se taie portii dupa ce se raceste.
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda se serveste portionata, alaturi de o salata de cruditati.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post