Placinta cu ciuperci si soia

Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2 foi de cca.30/30 cm care s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. ciuperci proaspete
  • 1 punga soia granule
  • 2 oua
  • 1leg. marar
  • 1leg. patrunjel
  • sare. Pt.aluat: 200ml. apa minerala
  • 50 ml. ulei
  • 1lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 1pachet margarina
  • 1 kg. faina

Mod de preparare

Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2 foi de cca.30/30 cm care se ung cu pachetul de margarina (amestecat cu 1lg. faina).Fiecare foaie se impatureste (ungindu-se mereu) pina ajunge aproximativ un cub. Cele 2 cuburi se tin la rece 24 h.

Umplutura: cipercile spalate si taiate felii se inabusa in apa cu ulei, se adauga soia ,mararul, patrunjelul si sarea (10-15 min.), apoi,cind s-au racit,se ad.si ouale batute.Se intinde o foaie(fara sa se mai impatureasca),se pune in tava de aragaz,se adauga compozitia (daca este zemoasa se adauga putin gris)se pune a doua foaie. Se introduce in cuptorul incins,se tine 10 min. la temperatura maxima ,apoi cca. o jumatate ora la foc moderat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors