Pateuri cu soia si ciuperci

Se fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot. Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din conserva) si se toaca asa ma

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet de aluat de pateuri adica foietaj
  • o punga de soia granule
  • o conserva de ciuperci sau niste ciuperci proaspete cam 10-15
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ou
  • condimente pentru carnati - o lingurita
  • boia iute -o lingurita
  • sare si piper dupa gust
  • o juma de legatura de marar daca vreti
  • o lingura zdravana de unt

Mod de preparare

Se fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot.

Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din conserva) si se toaca asa maruntel ca pentru salata boeuf.

Se pune soia la calit in unt si in ea se pun condimentele si usturoiul pisat.

Se caleste cam 5 minute dupa care se ia de pe foc si se pune deoparte.

Se calesc si ciupercile intr-o lingurita de unt si peste ele se pune soia.

Se amesteca un pic dupa care se scot intr-un castron.

Se lasa sa se raceasca (nu de tot doar asa cat sa nu se faca ochi oul care trebe adaugat).

Aluatul se taie in patrate. si in fiecare patrat se pune cate o lingurita de compozitie.

Se formeaza triunghiuri si se baga in cuptorul incins, sa fie si focul mediu spre tare.

Se lasa in cuptor pana se rumenesc cred ca vreo 15-20 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia.


Se servesc calde sau reci

Reteta Pateuri cu soia si ciuperci a fost propusa de Lia.R pe forum culinar.ro

Alte retete de pateuri gasiti aici:

Pateuri, aperitive rapide,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Pateuri cu ricotta si spanac

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea