Spalati ciupercile albe si proaspete sub jet de apa rece, tocati-le si inabusiti-le in unt, lasandu-le la foc potrivit, pana cand zeama lasata de ele
Spalati ciupercile albe si proaspete sub jet de apa rece, tocati-le si inabusiti-le in unt, lasandu-le la foc potrivit, pana cand zeama lasata de ele se evapora aproape complet.
Luati apoi vasul de pe foc, presarati faina, adaugati in compozitie smantana si mai lasati vasul pe foc 5-6 minute.
Peste acest amestec puneti sunca taiata in cuburi mici, adaugati cascavalul ras, sare si piper, dupa gust. Omogenizati totul foarte bine.
Din malai, faceti o liguta mai tare, taiati-o in felii potrivite, puneti pe fiecare cate o lingurita din compozitie si strangeti-le ca pe galustele cu prune.
Treceti-le apoi prin ou, pesmet si rumeniti-le in unt sau ulei fierbinte.
Pofta buna!
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti aici:
Ciulama de ciuperci cu liguta
Ciuperci umplute