Clatite cu ciuperci si smantana

Clatitele cu ciuperci si smantana sunt aperitive delicioase si consistente. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii sau se scurg de lichid si se taie felii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/150 g
  • faina - 250 g
  • oua - 2 bucati
  • lapte - 400 ml
  • ceapa - 150 g
  • unt - 50 g
  • smantana - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Clatitele cu ciuperci si smantana sunt aperitive delicioase si consistente. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii (daca sunt ciuperci proaspete) sau se scurg de lichid si se taie felii (conserva). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Din faina, lapte, oua si ulei se prepara 10 clatite. in untul infierbantat se inabusa ceapa si ciuperci, apoi se adauga vin, marar si sare. Se umplu foile de clatite si se ruleaza, introducand capetele inauntru pentru a nu iesi umplutura. Se introduc 5 minute la cuptor.

Clatitele cu ciuperci si smantana se servesc calde, cu smantana deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors