Ciupercute umplute pe pat de orez

Un aperitiv alaturi de o garnitura delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9-10 ciuperci champignion
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 100 g costita extra
  • 150 g carne tocata de curcan
  • 50 ml ulei
  • marar si patrunjel verde
  • 8-10 cubulete cascaval (sau felii mozzarella)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, se spala sub jet de apa, apoi se sterg cu un prosopel, se ung cu un strop de ulei de masline, se sareaza si pipereaza dupa gust, interiorul palariilor si se dau la cuptorul incins 15 minute.

Intre timp, zarzavatul curatat si spalat se taie tot cubulete mici si se soteaza cateva minute intr-o picatura de ulei, acoperind tigaia cu un capac etans, apoi se adauga costita taiata si ea cubulete mici si la urma carnea tocata, amestecand continuu pana ce se evapora tot lichidul din tigaie, se potriveste de sare si piper. Se ia tigaia de pe foc si se adauga si verdeata tocata fin.

Se umple fiecare palariuta cu cate o lingura varfuita din acest amestec, se pune cate un cub de cascaval deasupra si se da iar cca. 10 minute la cuptor. Se servesc calde pe pat de orez fiert cu legume. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors