Ciupercute in sos alb

Ciupercutele in sos alb se prepara cu lapte. Ingredientele pentru reteta sunt: ciuperci, ceapa, carne.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr ciuperci albe
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa
  • 100 gr unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 100 ml apa
  • Pentru sos:
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite faina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ciupercute in sos alb se prepara asa: ciupercile se curata, se scot coditele si se spala. Se toaca coditele marunt impreuna cu ceapa si verdeata, apoi se calesc in untul topit. Se adauga apoi carnea de curcan tocata si se amesteca bine. Se adauga apa si se lasa la fiert pana scade. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu ciupercile cu aceasta compozitie si se pun la cuptor, intr=o tava unsa cu unt. Separat se pregateste sosul pentru ciuperci. Se pune ceapa curatata in lapte caldut si se lasa 10 minute. Se topeste untul intr-un vas, se adauga faina si se stinge cu lapte caldut. Se amesteca continuu, se adauga sare, piper si se toarna sosul format peste ciupercile coapte.


Se servesc presarate cu patrunjel verde.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor

Ciuperci umplute

Chiftele

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors