Pentru aluat, amesteca faina cu margarina cubulete si apa in care ai pus de la inceput otetul. Framanta repede un aluat omogen si lasa la rece cateva
Pentru aluat, amesteca faina cu margarina cubulete si apa in care ai pus de la inceput otetul. Framanta repede un aluat omogen si lasa la rece cateva ore inainte de a-l folosi. Separat, curata ciupercile si taie-le marunt. Pune-le la calit in uleiul incins impreuna cu ceapa tocata. Amesteca si lasa sa scada. Potriveste de sare si piper si adauga cimbru uscat. intinde o foaie de grosime potrivita si decupeaza forme cu gura unui pahar. Aseaza cercurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Unge fiecare forma cu ou batut si aseaza deasupra cate o lingurita din compozitia de ciuperci. presara cascaval ras deasupra si da la cuptorul incins pana se auresc "palarioarele".
Se servesc calde, alaturi de un pahar de vin alb.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Arici din pateu de ficat de pui
Rulada de pui cu ciuperci si kaiser
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios